Tıp Fakültesi 30. Dönem Mezuniyet Töreni coşku ile kutlandı

Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi 2017-2018 Akademik yılı 30. Dönem Mezuniyet Töreni, 25 Haziran 2018 Pazartesi günü Beykoz Kundura Fabrikası’nda gerçekleştirildi. Tören bu yıl 1810 yılında kurulan ve faaliyetlerine 1999 yılına kadar devam eden, önemli bir endüstriyel kültür mirası olan ve tarihi dokusuyla etkileyici bir atmosfere sahip Beykoz Kundura Fabrikası’nda 1200'ün üzerinde davetlinin katılımıyla coşkuyla kutlandı. Fakültemizden mezun olan 168 öğrencimizle birlikte "Marmara Üniversitesi-Doğu Akdeniz Üniversitesi Uluslararası Ortak Tıp Programı"nın ilk mezunları olan 22 öğrenci de tıp diplomalarını aldı.
Törenimize Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. M. Emin Arat, Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam, İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Bozdoğan, Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Halit Tanju Besler ve Prof. Dr. Cem Tanova, Dekanımız Prof. Dr. Hakan Gündüz, Doğu Akdeniz Üniversitesi Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nahide Gökçora, Üniversitemiz Genel Sekreteri Doç. Dr. Mehmet Ersoy, misafir dekanlar, enstitü müdürleri ve çok sayıda öğretim üyesi katıldı. Üsküdar’dan kalkan vapur ile tören alanına gelen öğrenciler ve öğretim üyelerinin diğer misafirlere katılımıyla, eski İzmir Kordon olarak dekore edilen film setinde kokteyl ve ardından pasta kesimi gerçekleştirildi.
Mezunların salona girişiyle duygu dolu anların yaşandığı tören, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, protokol konuşmaları, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin dereceye giren öğrencileri ile Marmara Üniversitesi - Doğu Akdeniz Üniversitesi Uluslararası Ortak Tıp Programı’nın dereceye giren öğrencilerinin diploma ve ödül takdimi sonrası tüm öğrencilerimize diplomalarının takdimi gerçekleşti. Tören sonunda Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri adına Prof. Dr. Gülseren Akyüz rehberliğinde Hekimlik Andı okundu. Kep atma seremonisi ile tören sona erdi.