Ödül Duyurusu

Danışmanlığımda 2011 yılında ICP dönem II öğrencilerimiz Rabia Deniz, Aydan Çağlar, Aysima Biltekin, Özge Aybı, Zeynep Mercancı, Zülal Tarımtay, Elif Sezer, Ferhat Sait Kurt ile birlikte yaptığımız ve 3-4 Mayıs 2013 tarihlerinde İstanbul, Harbiye Askeri Müzesinde gerçekleştirilen 1. Klinik Araştırmalar Kongresinde sunmuş olduğumuz "Türkiye’de Hastaların Klinik İlaç Araştırmaları Hakkındaki Görüşleri" başlıklı poster bildirimiz Bildiri Ödülleri Yarışmasında 1. seçilmiş ve 2.500 TL ödül kazanmıştır.

Ödülü almak için sahneye davet edildiğimde yaptığım kısa konuşmada önce öğrencilerimize teşekkür ettim ardından da fakültemizde yıllardır uygulanmakta olan ICP programının öneminden ve yapılan araştırmalardan söz ettim. Böylece kongreye katılmış olan değerli araştırmacılar, etik kurul üyeleri, bakanlık temsilcileri, sponsor ve araştırma kurumu çalışanlarına fakültemizin, MASCO'nun ve ICP programımızın iyi bir reklamını yapmış oldum. Büyük bir alkış aldığımızı da bu vesileyle belirtmiş olayım.

2011 yılında Klinik Uygulamaya Giriş Programı (KUG) – Öğrenci Araştırmaları kapsamında 2. sınıf öğrencilerimiz

Rabia DENIZ, Aydan ÇAĞLAR, Aysima BILTEKIN, Özge AYBI, Zeynep MERCANCI, Zülal TARIMTAY,

Elif SEZER ve Ferhat Sait KURT’un

Tıbbi Farmakoloji AbD’dan Prof. Dr. Atila KARAALP’in danışmanlığında yaptığı

"TÜRKIYE’DE HASTALARIN KLİNİK İLAÇ ARAŞTIRMALARI HAKKINDAKİ GÖRÜŞLERI"

konulu araştırma, 03-04 Mayıs 2013 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilen

1. KLİNİK ARAŞTIRMALAR KONGRESİNDE

poster olarak sunulmuş ve Bildiri Ödülleri Yarışmasında

BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ KAZANMIŞTIR.

Bu önemli başarılarından dolayı öğrencilerimize, öğretim üyemiz Dr. Atila  KARAALP’e ve Ulusal Tıp Eğitimi Akreditasyon Kurulu tarafından İYİ /ÖRNEK UYGULAMA seçilen KUG-Öğrenci Araştırmaları Programında emeği geçen tüm öğretim üyelerimize teşekkür ederiz.

DEKANLIK

Bu sayfa Tıp Fakültesi tarafından en son 13.05.2013 09:42:32 tarihinde güncellenmiştir.