2017-2021 Fakültemiz Stratejik Planı için SWOT Analizi - Güçlü Yönler

Fakültemiz Stratejik Planın oluşturulması için; genel olarak düşünüldüğünde aşağıda listelenen maddelerden  fakültemize ait Güçlü Yönler olarak gördüğünüz en önemli 5 maddeyi öncelik sırasına göre (En önemli madde ilk sırada olmak üzere) yazınız. (Örneğin 1,2,3,4,5)

Güçlü Yönler (G):

1-      Öğrt. üyelerinin ulusal ve uluslararası networkleri (Alanında en üst düzeydeki insanlar uluslararası ağları olan, uluslararası kongrelerin düzenleyicisi ve konuşmacısı, alanındaki impact faktörü yüksek dergilerde hakemlik yapan öğretim üyelerinin Marmara Tıp’ta olması)

2-      Türkiye’de en fazla sayıda özellikli iş yapan fakülte olmak (Örn. İlaç bilgi birimi, organ transplantasyonu,  pektus deformiteleri minimal invaziv cerrahisi, uyku apnesi kliniği, DEHB, YGB, psikoz-duygudurum polikliniği, nörobilim doktora programı)

3-      Organ nakil ruhsatına sahip fakülte olmak

4-      Öğretim üyesi kalitesi-genç ve tecrübeli (öğrenci, asistan anketlerinde kaliteli öğretim üyesi olması tercih nedeni).

5-      Öğrenciye araştırma olanakları sunan bir fakülte olmak

6-      Impact faktörü çok yüksek dergilerde yazımızın olması (Örn. Science’da yazımızın olması)

7-      Eğitimin akredite olması

8-      Erasmus’tan bize gelen öğrenci sayılarının rölatif çokluğu

9-      İngilizce tıp eğitimi veriyor olmak

10-  İstanbul’da bulunuyor olmak

Güçlü Yönler

Bu sayfa Tıp Fakültesi tarafından en son 05.04.2016 08:02:01 tarihinde güncellenmiştir.