2017-2021 Fakültemiz Stratejik Planı için SWOT Analizi - Zayıf Yönler

Fakültemiz Stratejik Planın oluşturulması için; genel olarak düşünüldüğünde aşağıda listelenen maddelerden  fakültemize ait Zayıf Yönler olarak gördüğünüz en önemli 5 maddeyi öncelik sırasına göre (En önemli madde ilk sırada olmak üzere) yazınız. (Örneğin 1,2,3,4,5)

Zayıf Yönler (Z):

1-      Sağlık Bakanlığı ile geçekleştirilmiş olan afiliyasyon dolayısıyla hizmete ağırlık verilmesinden, Tıp Fakültesi öğrencilerinin ve Tıpta Uzmanlık Öğrencisi eğitimlerinin zarar görmesi

2-      Öğrt. üyelerinin performans kaygısının eğitim ve araştırmanın ikinci plana itilmesi

3-      Bütçe kısıtı, Fakültenin kendi bütçesinin yeterli olmayışı

4-      Kurumsal kuralların her zaman işlememesi/ akademik skolastisite, yeniliğe açık olmama

5-      Vakıf üniversitelerinin (Koç, Medipol, Acıbadem) non-lineer büyüme göstermesi karşısında, devlet üniversitelerinin lineer büyümesi. Rankinglerde bulunmuyor olmamız.

6-      Akademik üretimde bireysel akademik özgürlüğe önem verilmesi gerekiyor.

7-      Performansı değerlendirme kriterlerinin yetersizliği

8-      Fakülteyle hastanenin birbirinden uzak oluşu

9-      Akademik ve idari personel eksikliği

10-  Araştırma ile ilgili teknik eksikliklerin zamanında giderilememesi

Zayıf Yönler

Bu sayfa Tıp Fakültesi tarafından en son 05.04.2016 08:04:45 tarihinde güncellenmiştir.