Prof. Ahmet Oğuzhan Özen'in Büyük Uluslararası Başarısı!

Marmara Üniversitesi, Pediatrik Alerji ve İmmünoloji bölümünden Prof. Ahmet Oğuzhan Özen, Avrupa İmmünoloji Dernekleri Federasyonu (EFIS) tarafından düzenlenen yarışmada büyük bir başarıya imza attı. Monojenik inflamatuar bağırsak hastalığı alanındaki kapsamlı ve öncü çalışmaları ile Prof. Özen, EFIS'in prestijli "Eastern Star Ödülü"nü kazandı.
EFIS, Avrupa'daki immünoloji alanında faaliyet gösteren dernekleri bir araya getiren ve bilimsel araştırmaları destekleyen saygın bir federasyondur. 2020 yılından itibaren her yıl verilen Eastern Star Ödülü, immünoloji topluluğunda önemli bir prestij ve saygınlık taşımakta olup, yalnızca alanında yenilikçi ve etkili çalışmaları olan araştırmacılara verilmektedir.
Prof. Özen, monojenik inflamatuar bağırsak hastalığı alanında çığır açıcı keşiflere imza atmış, yeni hastalık tanımlayarak tıp literatürüne girmiş ve yeni tanı ve tedavi yöntemleri geliştirmiştir. Yakın zamanda, yeni bir ilacın ruhsatlanarak insanlığın kullanımına kazandırılmasında öncü rol oynamıştır. Prof. Özen'in çalışmaları New England Journal of Medicine, Lancet, Nature Immunology gibi zirve dergilerde yayınlanmış ve uluslararası haber ajanslarında geniş yer bulmuştur. Tıp literatürüne yaptığı bu çığır açıcı nitelikteki katkılar, EFIS tarafından 2024 Eastern Star Ödülü ile ödüllendirilmiştir.
Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi olarak, Prof. Ahmet Oğuzhan Özen'i bu büyük başarısından dolayı tebrik eder, kendisine çalışmalarında başarılar dileriz.