Bütünleme Duyurusu

Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Mezuniyet Öncesi Eğitim-Öğretim ve Ölçme-Değerlendirme Yönergesi’nde belirtildiği üzere öğrencilerin, faz II’ye yani 3. sınıftan 4. sınıfa geçişlerinde almış oldukları tüm derslerden başarılı olmaları ve 2,0 ortalamayı sağlamaları gerekmektedir. Yine yönergede belirtilen, Faz III geçişinde yani 5. Sınıftan 6. Sınıfa geçişte de tüm derslerden başarılı olma ve 2,0 ortalamayı sağlama kuralı geçerlidir. 2022-2023 Akademik takviminde yer alan ara dönem bütünlemelerinin planlanmasında asıl amaç da bu kurallar kapsamında irregular öğrencilerin bir üst faza geçişinde veya sınıf geçişinde sene sonunu bekleyerek süre kaybı yaşamalarının önüne geçilmesidir. Bu nedenle, sınava sadece dönem ortasında bir üst faza ya da bir üst sınıfa geçme durumunda olup başarısız harf notlu ders kurulu ya da stajı olan öğrenciler girebilecektir. Bu kapsamda bütünleme sınavına girecek öğrencilerin 13 Ocak 2023 tarihi mesai bitimine kadar tip.olcme@marmara.edu.tr adresine dilekçelerini atmaları gerekmektedir. Dilekçeler incelenerek öğrencilerin bütünlemeye girebilecek kapsamda olup olmadıklarının bilgisi verilecektir. Dönem ortası yapılacak olan bütünlemelere girerek başarısız olan öğrencilerin sene sonunda yapılacak olan bütünlemelere katılım hakkı olmayacaktır.