Fakültemiz Öğretim Üyelerimizin Büyük Başarısı

Amerika Birleşik Devletleri Stanford Üniversitesi yürütücülüğünde yapılan, Plos Biology isimli bilimsel dergide yayımlanan ve bilimsel makale sayısı, atıf sayısı, yazar sırası (ilk yazar, kıdemli yazar, tek yazar vb.) gibi değişkenlerden oluşan kompozit indikator bilimsel etki endeksi kullanılarak 22 anabilim dalı ve 176 alt bilim dalında belirlenen "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi"nde Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 2 değerli bilim insanı yer alma başarısı göstermiştir.
Türkiye’de bulunan üniversitelerin, tüm bilim dallarından 196 bilim insanının yer aldığı listede; İç Hastalıkları Anabilim Dalından Prof. Dr. Haner Direskeneli ve Prof. Dr. Yusuf Yılmaz yer almaktadır. Kendilerini kutluyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

100 bin civarı üst düzey bilim insanın yer aldığı halka açık veri tabanına ve listeye "https://data.mendeley.com/datasets/btchxktzyw/1/files/51ba39a5-4de9-4c79-b180-f0ca4d5747ed" adresinden ulaşabilirsiniz.