Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Kurucu Başkanı adına verilen Sedat Simavi Ödülleri'ne, bu yıl sağlık bilimleri alanında Prof. Dr. Fatma Alibaz Öner layık görüldü.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Kurucu Başkanı adına 46 yıldır düzenlenen Sedat Simavi Ödüllerinin amacı, alanında başarılı kişileri ödüllendirerek, bu dallarda yaratıcı çalışmaları teşvik etmek; böylece sanat, kültür, bilim ve spor hayatımıza katkıda bulunmaktır. Sedat Simavi Ödülleri Seçici Kurulu yaptığı değerlendirmede, bu yıl Sağlık Bilimleri Övgü Ödülünü, Fakültemiz öğretim üyesi Prof.Dr. Fatma ALİBAZ ÖNER'in "Femoral Ven Duvar Kalınlığı Ölçümü: Behçet Hastalığı için Yeni Bir Tanısal Test" başlıklı çalışmasına vermiştir.

Fakültemiz öğretim üyesi Prof.Dr. Fatma ALİBAZ ÖNE.JPG (2.43 MB)